Τιμὴ στὸν π. Γεώργιο Κεπάπογλου ἀπὸ τὸ Ποίμνιο τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς Ἀμπελῶνος

Τὴν Δευτέρα τῆς Διακαινησίμου, 12/25-4-2022, μετὰ τὸ πέρας τῆς Θ. Λειτουργίας στὸν Ναὸ τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς στὸν Ἀμπελῶνα Λαρίσης ἀπὸ τὸν Πρωτ. π. Γεώργιο Κεπάπογλου, τὸ Ποίμνιο τῆς Ἐνορίας ἐκδήλωσε τὴν τιμή του στὸ σεβαστὸ πρόσωπό του. Ἀναγνώσθηκε ἀπὸ νέα κοπέλα συγκινητικὸ λογύδριο καὶ προσφέρθηκε στὸν π. Γεώργιο μπουκέτο μὲ ἄνθη εὐγνωμοσύνης καὶ εὐλαβείας, καθὼς καὶ ὡραῖος ξύλινος σκαλιστὸς σταυρός. Ὡς γνωστόν, ὁ π. Γεώργιος διετέλεσε ἐπὶ σειρὰ ἐτῶν Ἐφημέριος στὸν Ναὸ αὐτό, στὸν ὁποῖον μάλιστα εἶχε χειροτονηθεῖ τὸν Νοέμβριο τοῦ 1966, ἀλλὰ ἤδη στὸν Ναὸ ἐφημερεύει συνήθως ὁ ἐξ Ἀμπελῶνος καταγόμενος π. Ζήσης Τσιότρας, ἐνῶ ὁ π. Γεώργιος ὑπηρετεῖ ὅσο τοῦ ἐπιτρέπουν οἱ δυνάμεις του σὲ Ναούς μας τῆς περιοχῆς τῶν Φαρσάλων. Ὁ τιμώμενος γηραιὸς Κληρικός μας ἐξέφρασε μὲ συγκίνηση τὶς εὐχαριστίες καὶ εὐχές του στὸ εὐλαβὲς Ποίμνιο γιὰ τὴν ἔκφραση τοῦ σεβασμοῦ καὶ τῆς τιμῆς πρὸς τὸ πρόσωπό του.

Προσφώνηση στον Πρωτ. π. Γεώργιο Κεπάπογλου
απὸ την Ενορία Αγίας Παρασκευής Αμπελώνος Λαρίσης

Σεβαστέ Πάτερ Γεώργιε,

Όταν διοριστήκατε Εφημέριος στο Ναό της Αγίας Παρασκευής [στον Αμπελώνα], οι παλιοί θυμούνται πάντα το χαμόγελό σας και τα γεμάτα φως και καλοσύνη μάτια σας, που κατάκτησαν το μικρό εκκλησίασμα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ήσασταν ο ιερέας που αγκάλιασε το ποίμνιό του με αγάπη και το καθοδήγησε με τη γλυκιά αυστηρότητα που έχει ένας πατέρας προς τα παιδιά του.

Κηρύξατε τη βαθιά σας πίστη στον Χριστό μας και τη σφραγίσατε με το παράδειγμα της ζωή σας.  Ταπεινότητα, τρυφερότητα και προσφορά.

Το εκκλησίασμα στο μικρό αυτό εκκλησάκι μας ολοένα μεγάλωνε.  Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευδαν να σας ακούσουν και να βρουν καταφύγιο στον παρηγορητικό και ενθαρρυντικό λόγο σας. Και κυρίως τα νέα παιδιά. Ήσασταν άλλωστε αυτός που υποδείξατε την ανάγκη λειτουργίας Κατηχητικού Σχολείου στην Ενορία, πράγμα που έγινε.

Και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι όταν πρέπει να κυβερνήσεις ένα μεγάλο καράβι, πρέπει να έχεις και καλό συγκυβερνήτη δίπλα σου, που να ξέρει από τρικυμίες και υφάλους και μαζί να το οδηγήσατε σε ωραία λιμάνια γαλήνης, ηρεμίας και ομορφιάς. Κι αν προσπαθήσει κάποιος  ν΄ απαριθμήσει  την προσφορά την αγαπημένης σας συντρόφου της ζωής σας, της πρεσβυτέρας Γεθσημανής, θα λέγαμε μόνο ότι στο πλευρό σας έχετε έναν καλό άγγελο! Ενάρετη, υπόδειγμα υπομονής, πίστης, αφοσίωσης και συμπαράστασης στον ιερέα σύζυγό της και στα παιδιά της.

Είναι δύσκολο να πεις αντίο. Είναι πολύ δύσκολο να πεις αντίο σε ανθρώπους που αγαπάς. Δε θα το πούμε. Θα σας πούμε μόνο ότι σας αγαπάμε και θα σας αγαπάμε για πάντα! Δε θα σας ξεχάσουμε. Δε μπορούμε να σας ξεχάσουμε, γιατί ριζώσατε μέσα μας, ριζώσατε στην καρδιά μας. Δε μπορούμε ποτέ να λησμονήσουμε την αγάπη σας και δε μπορούμε ποτέ να την αποξενώσουμε από την καρδιά μας.

Έχετε αφήσει την σφραγίδα σας. Έχετε υπηρετήσει με αυτοθυσία και αφοσίωση την Ορθοδοξία.

Πάντα να ξέρετε, ότι εδώ στον Αμπελώνα, θα υπάρχει ένα σπίτι για σας με πολλή αγάπη. Ήσασταν ο καλύτερος αντιπρόσωπος. Η παρουσία σας εδώ ήταν δώρο Θεού και είμαστε υπερήφανοι και ευλογημένοι που μπήκατε στη ζωή μας!

Σήμερα σας αποχαιρετούμε, όχι γιατί φεύγετε, αλλά γιατί θα μας λείψει η ζεστή εικόνα σας, το αντίκρισμα της μορφής σας, το άκουσμα της φωνής σας.

Θα είστε πάντα στις προσευχές μας!

Scroll to Top